Halo apa kabar !

Ik ben Aries van der Klis-Indarsih, geboren in Surabaya (Oost Java) en woon nu in Breda. In 2001 verliet ik mijn moederland Indonesië om met mijn grote liefde een nieuw leven in Nederland op te bouwen.

Ik heb gestudeerd aan het Erasmus College in Surabaya voordat ik naar Nederland kwam. Tijdens mijn studie Engels heb ik ervaring opgedaan met het geven van Indonesische taallessen aan Engelstalige mensen in Surabaya.

Het beheersen van de taal is een van de sleutels om je thuis te voelen in Nederland. Gelukkig had ik me hierop al een beetje voorbereid, door taallessen te nemen in Indonesië.

Eenmaal in Nederland nam ik deel aan de Inburgerings Cursus en heb ik mijn NT2 (Nederlands als tweede taal) diploma behaald op niveau 4 , Ook heb ik de opleiding Pedagogisch Medewerker (PW3) afgerond.

In 2005 ben ik begonnen met het geven van Indonesische lessen, bij mij thuis in Breda. De lessen waren voor kleine groepjes en soms ook individueel. Mijn leerlingen waren enthousiast en het was altijd gezellig.

Indonesisch is mijn moedertaal, doordat ik ook het Nederlands geleerd heb in theorie en praktijk ben ik goed op de hoogte van de grammatica van beide talen. Op een eenvoudige manier wil ik je graag laten zien hoe gemakkelijk het is om Indonesisch te leren.

Als iemand mijn moedertaal wil leren, maakt me dat trots en geeft het mij veel plezier in mijn werk.

‘Salam manis’